Tech

Deze platenspeler speelt je LP's zwevend af

14 oktober 2016 17:00 Aangepast: 27 april 2018 04:28

Een zwevende platenspeler heeft al ruim een ton binnen op Kickstarter. Logisch: welke hipster wil er nu geen zwevende LP's?

Er is geen ontkomen aan. Zwevende objecten hebben een enorme aantrekkingskracht en fascineren jong en oud. Geen wonder dat de MAG-LEV Audio-platenspeler op Kickstarter na een paar dagen al ruim een ton heeft binnengehaald. De platenspeler heeft een plateau dat magnetisch boven de draaitafel blijft draaien. Onder het plateau zitten drie pootjes waar het plateau op steunt als de platenspeler uit staat. Zodra je hem aanzet, worden de drie pootjes automatisch in de platenspeler verzonken en zodra je hem uitzet, dan komen de pootjes weer tevoorschijn.

Mocht de stroom uitvallen, dan is er niets aan de hand. De platenspeler is uitgerust met accu-backupsysteem die dan automatisch de toonarm optilt en de plaat stopt. De pootjes vangen dan het plateau op. Voor wat extra sfeer verlicht een ring van led-licht in de behuizing de onderkant van het plateau. Volgens de makers zorgen sensoren, software en de minimale wrijving van het luchtkussen onder het plateau voor precies de juiste draaisnelheid. Hij speelt platen op zowel 33 als 45 toeren af. 

Gezien het tempo van de bestellingen via Kickstarter is het aannemelijk dat de MAG-LEV Audio-platenspeler echt in productie gaat. Early birds kunnen voor 780 dollar intekenen. Je moet wel geduld hebben: hij zou pas in augustus 2017 geleverd moeten worden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van