Tech

Nederlandse tekenrobot is door kinderen te programmeren

14 oktober 2016 20:02 Aangepast: 27 april 2018 04:28

De Eindhovense robot Goto heeft een arm waar een pen of kwast in kan. Hij tekent zoals kinderen hem programmeren.

Wie beweert dat robots geen kunst kunnen produceren, moet eens naar de werkjes van Goto kijken. De tekenrobot van het Eindhovense Studio Tast maakt de mooiste, unieke kunstwerken en is nog leerzaam ook. De robot heeft een arm die heen en weer kan, en kan draaien. Steek er een potlood, pen, krijt of kwast in en Goto tekent precies wat je wilt.

Althans, als je 'm goed programmeert. Goto is een leerzame robot, die door Studio Tast is ontwikkeld binnen zijn leerlijn Creatieve Code, voor MU artspace. Goto kan geprogrammeerd worden met visuele kindvriendelijke programmeertaal Scratch, maar ook met Python voor de gevorderde leerling.

“We hebben Goto al geprobeerd op scholen hier in Brabant, en daar werd hij heel positief ontvangen”, zegt ontwerper Pim Knops. “Binnenkort gaan we ook testen op scholen in Amsterdam.” Goto wordt via Kickstarter verkocht vanaf 179 euro verkrijgbaar en wordt in augustus geleverd. Studio Tast moet minstens 50.000 euro ophalen om Goto te gaan ontwikkelen, en heeft nog 28 dagen om dat bij elkaar te krijgen. Momenteel is er al dik elfduizend euro binnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees over meer educatieve gadgets en software in onze rubriek Bright Kids

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van