Tech

Slimme bloempot geeft je planten water als je op reis bent

18 oktober 2016 12:15 Aangepast: 27 april 2018 04:28

Geen verlepte bladeren meer: deze slimme bloempot van Parrot geeft je planten automatisch water op de juiste momenten, tot een maand lang.

Met de Parrot Pot kun je automatisch je planten water geven. De Franse fabrikant Parrot kondigde de bloempot in januari 2015 al aan, maar kennelijk had de ontwikkeling veel voeten in de aarde, waardoor hij pas deze maand op de markt komt. De pot houdt met sensoren bij wanneer de plant water nodig heeft. Het water komt uit een reservoir van 2,2 liter en wordt toegediend via een irrigatiesysteem met vier kleine sprinklers. 

De Parrot Pot meet elk kwartier de bodemvochtigheid, bemesting, omgevingstemperatuur en lichtintensiteit. Die gegevens stuurt hij elke twee uur naar de servers van Parrot. De pot past de irrigatie aan de behoeften van de plant aan, wat de groei zou moeten verbeteren.

Als je op reis gaat, kan de pot tot een maand lang water kan geven, zonder dat je iets hoeft te doen. De bijbehorende app geeft ook tips over de verzorging van planten, bijvoorbeeld over wanneer je de plant moet bemesten of wanneer hij meer licht moet krijgen.

De pot is getest door wetenschappers van onder meer de Universiteit van Wageningen met onder meer de tomatenplant, de basilicumplant en de treurvijg. De Parrot Pot is geschikt voor gebruik binnen en buiten, tot een minimumtemperatuur van min 5 graden Celsius. Hij is later deze maand te koop voor 149 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van