Ga naar de inhoud
Tech

Video: Fairphone blijft geloven in modulaire telefoon

Voor de duurzame smartphone Fairphone 2 verschijnen nieuwe behuizingen. We spraken met het Amsterdamse bedrijf, dat ook werkt aan een cameramodule.

Het Amsterdamse Fairphone heeft dinsdag nieuwe behuizingen voor zijn Fairphone 2 aangekondigd in meerdere kleuren. Door het ontwerp van de smartphone zijn de onderdelen makkelijk te verwisselen. Doel is om mensen langer met hun toestel te laten doen. Fairphone gebruikt ook zoveel mogelijk grondstoffen die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gewonnen. De behuizingen kosten 30 euro per stuk. Het toestel zelf kost 525 euro. De Fairphone 2 is al door 50.000 mensen besteld, vertelt Fabian ​Hühne, press officer van Fairphone. De startup richt zich vooral op Europa en heeft de meeste klanten in Duitsland. "Maar ons klantenbestand is verspreid over veel landen."

Het bedrijf werkt ook aan een cameramodule. De camera van de telefoon is dan te vervangen voor een beter exemplaar. Maar over die module wil Hühne nog geen details geven. Ondanks dat Google onlangs de stekker trok uit zijn modulaire Project Ara-smartphone, blijft Fairphone geloven in de toekomst van telefoons waarvan je zelf onderdelen kunt vervangen. "Het stoppen van Project Ara is triest, want het was een geweldig project. Maar het concept van modulariteit blijft potentie houden. Fairphone toont dat er een echte vraag van consumenten is."

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal