Tech

Microsoft lanceert kantelbare Surface Studio-pc

26 oktober 2016 17:26 Aangepast: 27 april 2018 04:28

Microsofts nieuwe all-in-one computer kun je inklappen, zodat je er op kunt schrijven of tekenen. Hij is wel prijzig.

Microsoft heeft woensdag zijn nieuwe Surface Studio-pc aangekondigd. De computer heeft een groot aanraakgevoelig 28 inch scherm met aluminium behuizing. Hij is slechts 12,5mm dik en toont 13,5 miljoen pixels. Het scherm met een 3:2-verhouding zou zeer natuurlijke kleuren tonen dankzij TrueColor. Hij toont 192 pixels per inch, wat een haarscherp beeld moet opleveren.

In de basis van de Surface Studio, onder het scherm, bevindt zich de meeste technologie. De pc wordt aangedreven met een GeForce 980M grafische kaart. Verder is er 32GB aan werkgeheugen en een 2TB hybride harde schijf. Het apparaat heeft een ingebouwde microfoon om de virtuele assistent Cortana te gebruiken voor spraakcommando’s. Ook is er een webcam aanwezig. Het scherm is gemakkelijk omhoog en omlaag te schuiven. 

Tekenen en schrijven

Als hij (bijna) plat ligt, kun je er bijvoorbeeld op tekenen of schrijven. Dat doe je met de Surface Pen. Je kunt prima op het scherm leunen.

Microsoft introduceert als accessoire ook de Surface Dial. Hij lijkt wat op een hockeypuck die je samen met het scherm kunt gebruiken. Door te draaien kun je bijvoorbeeld terugspoelen, kleuren kiezen en bladeren. Dit werkt ook met de Surface Books en Surface Pro’s.

De Surface Studio is nu te pre-orderen vanaf 2999 dollar. De Nederlandse releasedatum en prijs zijn nog niet bekend.

Surface Book

Naast een all-in-one-pc kondigde Microsoft ook nog een Surface Book-laptop aan. De grootste vernieuwing is de verbeterde accu: hij gaat nu 16 uur mee op een volle lading. Het is de krachtigste Surface Book die Microsoft heeft gemaakt, met een Intel i7-processor, een nieuw koelingssysteem en flink wat grafische power. Hij kost vanaf 2399 dollar. Het vorige model van de Surface Book kwam niet officieel in Nederland beschikbaar.

Windows 10-update

Microsoft kondigde ook een grote Windows 10-update aan met een focus op 3D. Zo moet het makkelijker worden om zelf 3D-creaties te maken. Aankomende lente verschijnt deze grote 'Creators update' die gratis te downloaden zal zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore