Ga naar de inhoud
Tech

Spotify bundelt premiumaanbod met meditatie-app

Spotify gaat zijn Premium-abonnement bundelen met andere betaalde apps. De eerste is een app voor meditatie en mindfullness.

Spotify en Headspace, een app met trainingen voor meditatie en mindfullness, kondigden de samenwerking donderdagochtend aan. Scandinavische gebruikers kunnen zich vanaf vandaag abonneren voor zowel Spotify Premium en Headspace voor de maandelijkse prijs van 14,99 euro. Zowel Spotify Premium als een abonnement op Headspace kosten normaal gesproken beide 10 euro per maand. 

De lancering van dit aanbod in Nederland vindt 'nog deze maand' plaats, zegt Spotify. Gebruikers van de muziekdienst kunnen upgraden naar het aanbod via een speciale pagina. Het is een van de eerste keren dat Spotify zijn betaalde muziekabonnement bundelt met een andere app. De Nederlandse introductie volgt relatief snel doordat Nederland een belangrijk land is voor Spotify. "We hebben een sterke positie op de Nederlandse markt", zegt Marc Hazan, vice-president bij Spotify. Begin dit jaar had Spotify een aandeel van 86 procent op de Nederlandse markt van muziekdiensten.

Headspace heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers. Hoeveel gebruikers betalend zijn, wil Headspace-ceo Sean Brecker in gesprek met Bright niet zeggen. Er zijn volgens hem ongeveer evenveel mannen als vrouwen die Headspace gebruiken. Spotify zegt dat zijn gebruikers al 22 miljoen playlists rond het thema mindfulness hebben aangemaakt. "Dat enorme aantal toont de grote behoefte van mensen om met behulp van een app geestelijke rust te zoeken", aldus Hazan.

Headspace is overigens de eerste 10 dagen gratis te proberen. De app biedt trainingen op allerlei gebieden, van leren mediteren tot het omgaan met relatieproblemen. Gegevens over gevolgde trainingen zijn te delen met vrienden die elkaar via de app kunnen motiveren. De oefeningen via de app variëren van 2 tot 20 minuten.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van