Ga naar de inhoud
Tech

Top 5: Smartwatches voor kinderen

Smartwatches zijn er ook voor kinderen, en hun ouders. Erwin testte er eentje, samen met zijn dochter. En we zetten de 5 beste op een rij.

Een smartwatch hoeft geen honderden euro’s te kosten en heel geavanceerd te zijn. Ze liggen tegenwoordig ook gewoon in de speelgoedwinkel, gericht op kinderen. We lichten er alvast vijf uit. Wellicht zit er wat bij voor Sinterklaas of kerst?

KiGO

De KiGO is een smartwatch voor kids van Nederlandse makelij. Bedenker Erik Recter kwam op het idee toen zijn nichtje van zeven jaar oud een tijdje vermist was tijdens een wintersportvakantie. De smartwatch heeft een gps- en gsm-connectie om de locatie bij te houden. Dankzij een app weer de ouder dan waar het kind is. Als het kind naar huis gaat, kan hij op een icoontje drukken om te laten weten dat hij onderweg is. Doet het kind het horloge af, dan krijgen de ouders daar ook een bericht van. De KiGO gaat 24 uur mee op een lading en is naast waterdicht ook schokbestendig. Verder heeft hij een simkaart van Vodafone en zit er een maandelijks abonnement van 6 of 8 euro aan verbonden, respectievelijk voor dekking in Europa en wereldwijd. Hij kost 189 euro.

HellOO

De HellOO is een horloge, telefoon en GPS-tracker in één. Met de HellOO kunnen kinderen naar vooraf ingestelde telefoonnummers van bijvoorbeeld familieleden bellen. Ouders kunnen sms’jes sturen en dankzij GPS altijd zien waar hun kind is. Dankzij wifi-technologie in combinatie met GPS kan ook de locatie binnen een gebouw worden bepaald. De HellOO is spatwater en stofdicht en heeft een simkaart van Lycamobile waardoor je 7,95 per maand betaalt, maar pre-paid kan ook. Er is dekking in heel Europa. De smartwatch kost 129 euro.

Tinitell

De Tinitell oogt niet zo hightech als de voorgaande smartwatches (geen scherm), maar heeft wel een fraai ontwerp. Met de wearable kunnen kinderen hun ouders bellen en andersom. De Tinitell heeft GPS-tracking, een accu die een week meegaat op een volle lading (als je belt doet hij het een uur), meerdere ringtones, een ledlampje en stemherkenning. Het kind kan bijvoorbeeld heel hard 'Papa!' roepen om in verbinding te komen met de vader, wiens nummer gekoppeld is. Bellen kan ook door op de grote knop te drukken. De wearable is resistent tegen water en stof, dus buitenspelen is geen probleem. Hij kost 149 euro.

Vtech Kidizoom

De Kidizoom kan niet bellen en heeft geen GPS. Het idee is dan ook dat kinderen voelen hoe het is om een smartwatch te krijgen. Kinderen kunnen de achtergronden wijzigen, foto’s en video’s maken en hun stem opnemen. Deze opnames kun je via USB op de computer zetten. Verder zijn er ook een paar spelletjes aanwezig. Het apparaatje kost 49,99 euro.

Kurio Watch

De Kurio Watch is vrij uitgebreide smartwatch voor kids. Hij heeft een klein aanraakgevoelig schermpje, een camera, een bewegingssensor, bluetooth, speaker en microfoon. Met de camera zijn video’s en foto’s te maken, inclusief filters. Tussen verschillende Kurio Watches zijn berichten te sturen via bluetooth, denk aan foto’s, tekst en spraak. Ook heeft de smartwatch SOS-functies. Ouders kunnen daarmee belangrijke contacten, telefoonnummers, allergieën en meer invoeren voor noodgevallen. De Watch kost 69,99 euro.