Ga naar de inhoud
Tech

Uber biedt programmeerlessen voor kinderen in Amsterdam

Uber en Amsterdam Cares gaan volgend jaar samen programmeerlessen voor Amsterdamse kinderen in achterstandssituaties aanbieden.

De taxi-app en de vrijwilligersorganisatie gaan de programmeerlessen in 2017 aanbieden op een nader te bepalen basisschool in Amsterdam-Zuidoost. Programmeurs en andere Uber-medewerkers werken mee aan de lessen voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die in achterstandssituaties zitten. Door een eigen app of game te bouwen maken ze kennis met het vak programmeren. 

Uber zegt moeite te hebben met het werven van voldoende programmeurs voor zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam. "Wij vinden het daarom belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd al te laten kennismaken met programmeren. Via deze lessen komen zij op een laagdrempelige manier in aanraking met het vak,” aldus een woordvoerder van Uber.

Volgens Caroline Cranen, stadsmanager van Amsterdam Cares, is programmeren wel steeds meer in trek bij basisscholen. "Scholen realiseren zich dat coderen het nieuwe rekenen is, maar hebben vaak de middelen niet om deze lessen zelf te organiseren." Naast de programmeerlessen gaan Uber en Amsterdam Cares ook samenwerken rond projecten voor het delen van maaltijden met eenzame ouderen en het laagdrempeliger maken van vrijwilligerswerk. 

Uber is niet het enige grote internetbedrijf dat kinderen al vroeg wil laten kennismaken met programmeren. Zo heeft Google een blokkendoos ontwikkeld die programmeren tastbaar moet maken voor jonge kinderen.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl