Tech

Uber gaat serieus aan de slag met kunstmatige intelligentie

05 december 2016 19:31 Aangepast: 27 april 2018 03:26

Uber heeft een speciale afdeling geopend voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie, waar een overgenomen startup zijn werk gaat doen.

Taxi-app Uber heeft in San Francisco een nieuwe divisie voor het bedrijf geopend. Uber AI Labs gaat onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie en machine learning. De technologie moet de optimale route van taxi's tonen, schrijft productleider Jeff Holden op de website van Uber. Daarnaast kan de techniek worden gebruikt om zelfrijdende auto's van Uber veiliger over de wegen te navigeren.

De kern van het AI Labs-team wordt gevormd door werknemers van Geometric Intelligence. De startup met 15 personen is in zijn geheel overgenomen door Uber. De aankoop moet ervoor zorgen dat 'machine intelligentie' snel wordt verbeterd. Want, schrijft Holden, 'hoewel machine learning de afgelopen jaren de nodige stappen heeft gezet, is deze intelligentie nog in de beginfase'.

Uber begon in augustus met het testen van zelfrijdende auto's in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Gebruikers daar kunnen de autonome taxi treffen als ze een ritje bestellen. Voorin de auto zitten wel twee mensen om correcties uit te voeren, mocht dat nodig zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van