Tech

Nederlandse gadget die gordijnen bedient haalt doel op Kickstarter

09 december 2016 15:24 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Een Amsterdamse startup lanceert een apparaatje waarmee je via een app je gordijnen open en dicht kan doen, en haalde in twee dagen zijn doel op Kickstarter.

De Slide is een apparaatje dat op de meeste bestaande gordijnrails past en de gordijnen open en dicht kan doen. De installatie kost volgens de makers, Thijs Olthof en Kaj Beetstra, maar twee minuten. Je kunt ook tijdstippen instellen waarop Slide automatisch de gordijnen moet openen of sluiten. Via een koppeling met de dienst IFTTT kan hij de gordijnen ook automatisch sluiten als bijvoorbeeld je slimme thermostaat constateert dat er niemand meer in huis is.

Via spraakcommando's de gordijnen bedienen is mogelijk voor mensen die de slimme speakers Google Home en Amazon Echo in huis hebben. De wifi-verbinding van de gadget is versleuteld en gebruikers hebben de keus of ze alleen via het eigen netwerk thuis of ook via de cloud hun gordijnen willen bedienen. Het apparaatje is te koop op Kickstarter en kost momenteel 39 euro, maar de prijs gaat later omhoog naar 54 euro. De levering vindt pas in juni 2017 plaats.

Het streefbedrag van 40.000 euro is binnen twee dagen opgehaald op Kickstarter, de teller is inmiddels de 70.000 euro al gepasseerd met nog een maand op de klok. Als stretch goal, bij het behalen van meer dan het streefbedrag, stelt de startup achter Slide de api van de slimme gordijnen openbaar. Dan kan iedereen die dat wil de bediening van de gordijnen in zijn app of dienst opnemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van