Tech

Vodafone activeert wifi-bellen op iPhones

13 december 2016 11:22 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Als eerste Nederlandse provider heeft Vodafone wifi-bellen ingeschakeld voor iPhones.

Met de functie kunnen Vodafone-klanten via wifi bellen, zelfs als ze geen mobiel bereik hebben. Wifi-bellen werd voor een aantal Android-toestellen een paar weken geleden al uitgerold door Vodafone. iPhone-gebruikers moeten voor de functie updaten naar nieuwste iOS-versie 10.2. De functie zat al sinds iOS 8 in iPhones gebakken, maar werd in Nederland nog niet door providers aangeboden.

iOS-gebruikers kunnen de functie vinden in het Instellingen-menu onder Telefoon. Eenmaal ingeschakeld maakt de iPhone een telefoonverbinding via wifi als de mobiele verbinding op plekken onvoldoende is. Telefoneren gaat net als normaal bellen gewoon van de belminuten van de gebruiker af.

Tijdens gesprekken via wifi wordt gebruik gemaakt van hd-voice. Daardoor is de kwaliteit hoger, een functie die ook gebruikt wordt bij bellen via 4G. Daarnaast wordt er sneller verbinding gemaakt van bij bellen via een oudere mobile verbinding. De functie is voorlopig beschikbaar voor particuliere en kleine zakelijke klanten. Prepaid, grotere zakelijke klanten en klanten met Vast-Op-Mobiel kunnen later in 2017 via wifi bellen. KPN gaat bellen via wifi ook in 2017 aanbieden, T-Mobile heeft over de functie nog niets bekend gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van