Tech

Amazon-drone levert eerste pakketje af

14 december 2016 18:37 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Een Amazon-drone heeft voor het eerst een pakje bezorgd. Een Engelse klant had de primeur.

Amazon wil het aantal bezorgingen komende maanden uitbreiden naar mogelijk honderd vergelijkbare vluchten. Het bedrijf is Amerikaans, maar in het Verenigd Koninkrijk zijn de regels wat minder strikt. Zo is het in het land legaal om meerdere drones tegelijkertijd te bedienen als deze obstakels kunnen ontwijken. Vandaar dat Amazon er dus voor koos om de eerste bezorgingen in de buurt van Cambridge te doen.

De vlucht vond eigenlijk vorige week al plaats, maar de webwinkel maakte vandaag pas de poging bekend. Het kleine vliegtuigje kan vooralsnog alleen nog maar lichte voorwerpen meenemen tot 2,5 kilo. Op de eerste vlucht, die 13 minuten duurde, werd er een Amazon Fire TV en een zak met popcorn overgevlogen. 

Windstoten

Amazon wil in de toekomst binnen een half uur na bestelling pakketten thuis bezorgen. Drones moeten ervoor zorgen dat het project, dat de naam 'Prime Air' draagt, slaagt. In Cambridge worden daarom diverse soorten drones ontwikkeld.

De bedoeling is dat er verschillende drones gebouwd worden die allemaal een ander soort klimaat aankunnen. Zo moet de ene ervoor zorgen dat de impact bij een botsing niet al te groot is en moet de ander vooral bestendig zijn tegen flinke windstoten. De drones vliegen door middel van GPS-coördinaten. 

Amazon lanceerde vandaag in Nederland en veel andere landen zijn videodienst Prime Video, een concurrent voor Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van