Tech

Gezelschapsspel voor fashionista’s

22 december 2016 11:47 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Liefhebbers van mode zijn een avondje zoet met het Nederlandse bordspel Golden Joinery

Wie deze kerstvakantie klaar is met Monopoly, Triviant of Half a minute kan zijn avond vullen met het Nederlandse spel Golden Joinery. Dat nieuwe spel speel je met een spelbord, speelkaarten, naald, speld en draad en lapjes in de kleur goud. Het resultaat is niet alleen de gezellige avond zelf, maar ook een met goud gerepareerd kledingstuk. Zelfs als je nog nooit een naald in handen hebt gehad.

Die te strakke broek krijgt een extra lapje rond de taille, en de vlek in je favoriete spijkerjack wordt een mooi in het oog springend detail. Op de site GoldenJoinery.com hebben spelers hun resultaten geüpload, en inderdaad, een heel aantal kledingstukken kan niet alleen nog prima mee maar wordt misschien wel mooier met een persoonlijk gouden detail. Golden Joinery is geïnspireerd op de Japanse techniek Kintsugi, waarbij gebroken porselein wordt gerepareerd met goud. In plaats van scheuren en barsten weg te werken, worden de breuklijnen geaccentueerd waardoor een persoonlijk en uniek detail ontstaat. Zo herbepaal jij de waarde van je bezit, niet een modemerk. 

Het spel is ontwikkeld door mode-ontwerper Saskia van Drimmelen en theaterregisseur Margreet Sweerts en in een Nederlands- of Engelstalige uitvoering te koop voor 36 euro. Leuk is het ook. “Ik wil nog een keer littekenen”, zegt een speelster. Een cadeau voor onder de kerstboom met een boodschap en een vervolg, want je kan er een hele avond of middag van je vakantie mee vullen. 

Golden Joinery from GOLDEN JOINERY on Vimeo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van