Tech

‘Samsung Galaxy S8 krijgt nieuwe, slimmere spraakassistent’

27 december 2016 16:39 Aangepast: 27 april 2018 02:55

De Samsung Galaxy S8 zou een vernieuwde spraakassistent krijgen, die werkt met alle voorgeïnstalleerde apps op het toestel.

De nieuwe Samsung-spraakassistent zou werken met technologie van Viv Labs, melden bronnen tegen het doorgaans betrouwbare SamMobile. Eerder waren er al geruchten dat Samsung die technologie in zijn Galaxy S8 zou bouwen. Viv Labs werd opgericht door de mensen die achter Siri zaten voordat Apple het kocht. Samsung kocht Viv in oktober voor een onbekend bedrag.

De nieuwe spraakassistent lijkt een opvolger te worden voor het vrij beperkte S Voice dat nu op Samsung-smartphones is geïnstalleerd. Volgens SamMobile krijgt de assistent mogelijk de naam Bixby. De assistent zou in ieder geval werken met alle voorgeïnstalleerde apps op de Galaxy S8. Zo zouden gebruikers de assistent naar bepaalde foto’s op hun telefoon kunnen laten zoeken, zoals Siri en de Google Assistant dat ook al kunnen.

Belangrijk toestel

Een meer geavanceerde versie van Google Assistant werkt alleen op de Pixel-telefoons van Google, waardoor Samsung zelf aan de slag moet. Verwacht wordt dat de Galaxy S8 tijdens het Mobile World Congress wordt gepresenteerd, eind februari in Barcelona. Volgens SamMobile wordt de lancering echter mogelijk doorgeschoven naar april, twee maanden later dan de Galaxy S-telefoons van de laatste jaren.

Het toestel is na het fiasco met de ontvlammende Note 7 dan ook een belangrijk model voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. Volgens eerdere geruchten zou de S8 een qhd-amoled-scherm met gebogen randen krijgen, schermformaten van 5 en 6 inch, verbeterde camera’s waaronder een selfiecamera met autofocus en een nieuwe behuizing. Net als de iPhone 7 zou de Galaxy S8 ook geen koptelefoonaansluiting hebben.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van