Tech

Wearable meet vruchtbaarheid

29 december 2016 12:25 Aangepast: 27 april 2018 02:55

Weten wanneer je de grootste kans hebt om zwanger te worden? Ook daar is nu een wearable voor.

Ava, een polsbandje dat je alleen ’s nachts hoeft te dragen, monitort de menstruatiecyclus aan de hand van verschillende fysiologische parameters, zoals de hartslag en temperatuur. Daarmee verschilt Ava van andere apps die de vruchtbaarheid tracken aan de hand van gegevens die vrouwen zelf moeten invullen, vertelt Ava-oprichter Lea von Bidder aan Business Insider.

“Je menstruatie invullen en op basis daarvan gokken wanneer je volgende ovulatie plaatsvindt, blijft een gokspel. Zeker als je een onregelmatige cyclus hebt, of een enigszins onregelmatige cyclus, zoals de meeste vrouwen”, aldus Von Bidder.

Door veranderingen in de fysiologische parameters van de drager van de Ava te koppelen aan hormonale veranderingen in het lichaam claimt Ava het begin van de vruchtbare periode beter te kunnen voorspellen. Via de bij de Ava behorende app kunnen stellen zien wanneer de vrouw ‘peak fertility’ bereikt.

Volgens Von Bidder is de Ava niet alleen populair bij vrouwen die proberen zwanger te worden, maar ook bij ‘twintigers die niet zwanger willen worden en die hun lichaam beter willen begrijpen’. Daar betaal je dan wel 199 euro voor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore