Ga naar de inhoud
Tech

Deze ring is een fitnesstracker

De waterdichte ring van Motiv houdt je stappen bij en meet je hartslag.

De pols lijkt de meest logische plek voor een fitnesstracker, maar fabrikant Motiv heeft vergelijkbare sensoren voor het meten van activiteiten in een ring weten te integreren. De ring meet je stappen en je hartslag en de bijbehorende app houdt bij hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Ook kan de ring met een lampje notificaties van je smartphone melden. De gadget is waterdicht tot 5 meter en heeft een accuduur van 3 tot 5 dagen. De ring meet ook afgelegde afstanden en je slaapgedrag. De Motiv-ring kost 199 dollar en is beschikbaar in twee kleuren, grijs en roségoud, en zeven verschillende maten. Hij werkt voorlopig alleen met iOS-apparaten. De pre-order is dinsdag gestart, de levering vindt volgens Motiv in de lente plaats.

Meer slimme ringen

Er zijn vaker slimme ringen op de markt gebracht. Zo verscheen er vorig jaar een NFC-ring waarmee je contactloos kan betalen. Ook was er al een ring die telefoonnotificaties kon weergeven en een ring waarmee je apparaten kon besturen met bewegingen. Verder heeft Apple meerdere patenten rond het concept van een slimme ring.

Techbeurs CES in Las Vegas

Motiv demonstreert zijn ring tijdens de grote technologiebeurs CES in Las Vegas deze week. Bright is ook aanwezig in Las Vegas. Volg ons op Facebook, Twittter en YouTube om de updates en video's niet te missen. De highlights zie je maandag 9 januari in Bright TV op RTL Z.

Maak kans op een robotstofzuiger

We geven een Neato-robotstofzuiger weg op onze Facebook-pagina. Like Bright en deel dit bericht om kans te maken.