Ga naar de inhoud
Tech

Dit slimme bed voorkomt gesnurk

Het bed past zich aan op jouw houding en meet via een gekoppelde app hoe je hebt geslapen.

Beddenmaker Sleep Number heeft een nieuw bed gepresenteerd. De Sleep Number 360 heeft allerlei slimme foefjes aan boord die werken met de zogeheten Sleep IQ-technologie van het bedrijf. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van verschillende biometrische sensoren om onder meer hartslag, ademhaling en beweging te registreren. Een bijhorende app toont aan de hand daarvan hoe je hebt geslapen.

Het nieuwe bed doet vooral interessante dingen met de verschillende luchtkamertjes in het matras. Tijdens het slapen worden die namelijk aangepast op de houding van degene die erop ligt voor beter comfort. Daarnaast detecteren de sensoren snurkgeluiden, waarna het hoofd van de snurker automatisch zeven graden omhoog wordt getild. Daarmee zou mild gesnurk moeten stoppen, claimen de makers.

De Sleep Number 360 heeft nog wat slimme functies. Het bed leert de slaaproutine van gebruikers en verwarmt alvast het voeteneinde. Daarnaast kan het bed gekoppeld worden aan slimme wekker-apps om te detecteren wanneer je licht slaapt in de ochtend, zodat je gewekt kan worden. Wel alleen tussen bepaalde tijden die je zelf hebt ingesteld. De bedden komen in de eerste helft van 2017 op de (Amerikaanse) markt en zijn dan ook online te koop. Een prijs is nog niet bekend.

Bright is deze week bij techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl