Tech

Slimme kattenvoerbak weet wat je kat eet

04 januari 2017 12:25 Aangepast: 27 april 2018 02:24

De Catspad is een geautomatiseerde voederbak voor je kat. Hij meet wat je kat eet en drinkt en kan ook katten herkennen.

De Catspad is dinsdag op de techbeurs CES in Las Vegas getoond door zijn Franse makers. Met dit apparaat hoef je bijna zelf niet meer naar je kat om te kijken. De slimme voerbak zorgt dat jouw huisdier op gezette tijden genoeg te eten en te drinken krijgt. De porties kun je zelf instellen op basis van het gewicht van je kat - zo eet hij nooit meer te veel.

De bak maakt gebruik van sensoren om te meten hoeveel eten en water er nog over is. In totaal kun je 1,7 kilogram aan voedsel kwijt en nog zo'n acht liter aan gefilterd water. Het bedrijf achter Catspad zegt dat een kat daar tot een maand mee kan doen, zonder menselijke tussenkomst. Afhankelijk van het eet- en drinkschema dat je voor het beestje hebt ingesteld, natuurlijk.

Hij herkent verschillende katten

Zo kun je gerust op vakantie terwijl je kat gevoed en wel het huis afbreekt. Omdat de Catspad op wifi is aangesloten, word je via je smartphone op de hoogte gehouden van het eetgedrag. Door het scannen van chips (geïmplanteerd of aan de halsband) kan de Catspad ook meerdere katten uit elkaar houden. Zo voorkom je dat de kat van de buren blijft meesnoepen.

Later deze week verschijnt de Catspad op Kickstarter. Hij kost dan vanaf 199 dollar (191 euro). In juni wordt de machine wereldwijd beschikbaar voor 250 dollar (240 euro). Overigens probeerde Catspad het al eens op Indiegogo, maar daar werd het streefbedrag van 45.000 dollar niet gehaald.

Vorig jaar hebben we ook een slimme voerbak voor huisdieren getest, de Smart Pet Feeder. Bekijk de uitpakparty hieronder:

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore