Tech

Game-streamingdienst Nvidia komt naar Mac en pc

05 januari 2017 09:48 Aangepast: 27 april 2018 02:24

GeForce Now, de game-streamingdienst van Nvidia, is vanaf maart ook beschikbaar voor bezitters van een gewone pc of Mac.

Tot nu toe was de dienst alleen te gebruiken op de Shield-apparaten van Nvidia zelf. CEO Jen-Hsun Huang omschreef de game-service tijdens een persconferentie op de CES als ‘een GeForce gaming-pc on demand’. Mac-gebruikers hoeven bovendien niet langer te wachten tot nieuwe pc-games ook voor de Mac beschikbaar zijn.

Volgens Huang is de dienst ideaal voor mensen die wel af en toe willen gamen, maar geen game-PC willen aanschaffen. Tijdens zijn presentatie toonde hij hoe het dankzij de game mogelijk was om de zware game Rise of the Tomb Raider te spelen op een iMac.

GeForce Now is wel aan de prijzige kant. Voor 20 uur gamen betaal je minimaal 25 dollar. Streams met geavanceerdere graphics kosten meer. Na aanmelding zijn de eerste acht uur gamen gratis.

Nieuwe versie Shield TV-settopbox

Nvidia kondigde tijdens de CES in Las Vegas ook een nieuwe versie van zijn Shield TV aan, die ook 4K-beelden kan streamen. De settopbox kost 230 euro, een speciale Pro-versie heeft 500 GB opslagcapaciteit en kost 330 euro. Beide apparaten zijn vanaf eind deze maand te koop. Lees ook onze eerste indruk van de Shield TV van vorig jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van