Tech

Radio van overal en altijd

14 januari 2017 19:13 Aangepast: 27 april 2018 02:24

Draai aan de wereldbol en hoor muziek van die plek.

Radio brengt al decennia lang mensen met elkaar in contact, ongeacht waar op de wereld ze zich bevinden. Het Nederlandse Radio Garden doet dat op een manier die bij dit digitale tijdperk past. Op de site zie je een wereldbol die de interface vormt naar radiostations op de locatie onder jouw cursor. Een hele duidelijke en verleidelijke manier om de globe over te reizen. 

Met die wereldbol brengt Radio Garden je live de muziek die waar dan ook ter wereld gedraaid wordt. Maar er is meer. Het is muziek van overal maar ook van altijd. Je kunt terug in de tijd. Dat kan op 3 verschillende manieren; History, Jingles en Stories. De eerste laat horen hoe iedere natie zichzelf in de ether presenteert. Jingles biedt een crash-course wereldwijde radiozenders herkennen. Waar is betrouwbaarheid, vrolijkheid of actualiteit het belangrijkst?

Onder Stories vertellen luisteraars toen en nu wat radio voor hen betekent. Radio Garden is door Amsterdamse Studio Puckey en Studio Moniker gemaakt met hulp van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van