Tech

Peter Thiel: het Apple-tijdperk is voorbij

12 januari 2017 16:58 Aangepast: 12 januari 2017 16:58

Volgens de bekende tech-investeerder Peter Thiel is het 'tijdperk Apple' voorbij.

"We weten hoe een smartphone eruit ziet en wat het doet", zegt Thiel in een interview met The New York Times. "Dat is niet de fout van Tim Cook, maar dit is geen gebied waar we meer innovatie gaan zien." Daarmee vertolkt Thiel een breder levend sentiment: de echte innovaties op het gebied van smartphones hebben we wel gehad.

De markt voor smartphones is bovendien behoorlijk verzadigd. In 2016 verkocht Apple voor het eerst sinds de introductie van de iPhone minder smartphones dan in het voorgaande jaar. Veel tech-bedrijven zijn nu hard op zoek naar de volgende heilige graal. Ze hebben bijvoorbeeld hoge verwachtingen van kunstmatige intelligentie of virtual reality: gebieden waar Apple niet voorop loopt.

'Zuckerberg had geen goede pitch nodig'

In het interview vertelt Thiel ook over zijn investering in Facebook. Thiel, die in augustus 2004 een half miljoen dollar in het sociale netwerk stak in ruil voor iets meer dan 10 procent van de aandelen, was naar eigen zeggen niet onder de indruk van Mark Zuckerbergs verkooppraatje. "Hij was 19 jaar oud en superintrovert, hij zei niet veel", aldus Thiel. Toch kreeg Zuckerberg het geld. "Als je een slecht bedrijf hebt, heb je heel veel belang bij een ontzettend goede pitch, maar als je een geweldig bedrijf hebt, heb je geen goede pitch nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van