Tech

Samsung bevestigt accufout in Note 7, stelt Galaxy S8 uit

23 januari 2017 10:20 Aangepast: 27 april 2018 02:24
Beeld © Samsung

Samsungs Galaxy Note 7 kon vlam vatten door twee fouten in de accu's.

De Galaxy Note 7 werd vorig jaar teruggeroepen toen enkele toestellen vlam vatten. Het toestel was toen nog niet in Nederland te koop. Samsung stelde een onderzoek in naar de oorzaak en bracht de resultaten daarvan vandaag naar buiten. Afgelopen vrijdag lekte het nieuws overigens al uit via de Wall Street Journal, nu maakt Samsung het officieel via een persconferentie.

Accufouten

Samsung stelt dat het bedrijf de afgelopen maanden elk onderdeel van de Note 7 heeft onderzocht, waaronder hardware, software en fabricage. Daarvoor werden zo'n 700 onderzoekers en ingenieurs van Samsung aangewezen die meer dan 200.000 toestellen en ruim 30.000 accu's hebben geanalyseerd. Daarnaast werden ook onafhankelijke onderzoeksbureaus ingeschakeld.

Er zijn twee fouten in de Galaxy Note 7-accu's gevonden. Bij het eerste ontwerp was er te weinig ruimte over in de behuizing waardoor er oververhitting plaatsvond. In het tweede geval was het ontwerp wel goed, maar zat de fout in de isolatietape. Tijdens de snelle productie van vervangende Note 7-toestellen werd de tape soms vergeten of brak hij af, waardoor kortsluiting kon ontstaan.

Voorkomen in de toekomst

De fouten werden tijdens de productie niet opgemerkt. Inmiddels is er heel nieuwe controle opgesteld, die dit soort fouten in de toekomst moet voorkomen. Samsung zegt een belangrijke les geleerd te hebben, 'die nu diep in onze processen en cultuur zijn verankerd'.

Galaxy S8 komt later

Na de persconferentie zei Samsung-topman Dong Jin Koh tegen Reuters dat de aanstaande Galaxy S8 vertraging heeft opgelopen. Het toestel wordt niet gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari plaatsvindt. Waardoor de lancering is uitgesteld is onduidelijk, er is ook geen nieuwe datum bekend.

Bright doet binnenkort verslag van het Mobile World Congress waar veel nieuwe smartphones zijn te zien. Volg ons alvast op Facebook en YouTube om de updates en streams niet te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van