Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Game over Apocalypse Now wordt geen schietspel

26 januari 2017 17:42 Aangepast: 27 april 2018 01:53

Regisseur Francis Ford Coppola werkt mee aan een game rond zijn filmklassieker Apocalypse Now.

Voor de game rond Apocalypse Now, de film uit 1979 die zich afspeelt tijdens de Vietnam-oorlog, is deze week een Kickstarter-campagne gestart. De makers hebben als doel 900.000 dollar op te halen. Na een dag staat de teller op 56.000 dollar. Als het doel wordt gehaald, komt het spel pas in oktober 2020 op de markt. 

De game-ontwikkelaars werken samen met regisseur Coppola. "Games zijn gegroeid tot een betekenisvolle manier van verhalen vertellen", aldus Coppola. "Ik ben enthousiast over de mogelijkheden om Apocalypse Now naar een nieuw platform en een nieuwe generatie te brengen." De teamleden hebben eerder gewerkt aan games als Far Cry en Fallout: New Vegas. In de game speel je Captain Benjamin Willard, een Amerikaanse soldaat die kolonel Water E. Kurtz moet vermoorden. 

Het wordt geen schietspel maar een psychedelische horror-survivalgame. "Dit wordt geen Call of Duty in Vietnam", aldus de makers op Kickstarter. De game kost vanaf 35 dollar, plus dus een paar jaar van je geduld. Nu maar hopen dat de echte apocalyps niet al voor 2020 plaatsvindt...

Lees ook:

De beste Indie-games van 2016 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore