Tech

Amazon Alexa steeds handiger: extra functies verdubbeld in 4 maanden

03 februari 2017 09:49 Aangepast: 27 april 2018 01:53

Amazons spraakassistent heeft er sinds oktober al vierduizend nieuwe functionaliteiten bij gekregen.

Amazon Alexa krijgt steeds meer 'skills', nieuwe functies die met gesproken commando's zijn op te roepen. De spraakgestuurde virtuele assistent heeft inmiddels ruim 7 duizend integraties die door ontwikkelaars zijn gebouwd, meldt Amazon. Dat waren er in oktober nog drieduizend.

Tienduizenden ontwikkelaars

Volgens Amazon zijn momenteel tienduizenden ontwikkelaars bezig om nog veel meer nieuwe toepassingen voor Alexa, zogeheten 'skills', te bouwen. Met de 'skills' kun je Alexa allerlei dingen laten doen, zoals het voorlezen van nieuws en recepten of het bedienen van huishoudelijke apparaten.

Alexa is niet alleen ingebouwd in Amazons slimme speakers, maar ook in steeds meer apparaten van andere merken, van koelkasten tot auto's. Ook houdt Amazon een wedstrijd voor ontwikkelaars om Alexa nog slimmer en socialer te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. De spraakassistent moet dan nog beter een gesprek kunnen voeren met een mens over actuele onderwerpen.  

Nog geen Nederlands

Alexa ondersteunt nog geen Nederlands. Het is nog niet bekend, wanneer dat gebeurt. David heeft Alexa deze week getest met Amazons speaker Echo Dot: "Alexa begrijpt mijn vragen heel erg goed en verstaat me beter dan Siri." Kijk hieronder de video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van