Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Camera-app Google vertaalt nu ook Japans offline

06 februari 2017 10:01 Aangepast: 27 april 2018 01:53

De Google Translate-app kan nu ook Japans vertalen door je smartphone-camera op geprinte tekst te richten, zonder dat je hiervoor online hoeft te zijn.

Als je ergens in Europa op vakantie bent waar je de taal niet spreekt, heb je genoeg opties om bijvoorbeeld het menu in het restaurant te vertalen. Je tikt op je smartphone het onbekende woord in op Google met het woord 'vertalen' er achter en je ziet de vertaling meteen boven de zoekresultaten. Maar het kan al een tijdje nog makkelijker met de app Google Translate. Met de Word Lens-feature van die app kun je met de camera naar de tekst 'kijken' en je krijgt direct een vertaling. Je hoeft hiervoor zelfs niet eens een netwerkverbinding te hebben.

Dat is handig, maar de meeste talen met ons alfabet kunnen wij gewoon intikken. In landen waar wij het schrift totaal niet kunnen lezen, is dit extra belangrijk. Het lukt je van zijn levensdagen niet om een woordje Japans in te tikken via je virtuele toetsenbord. Word Lens in Google Translate is dan de redder in nood. Je neemt een foto van de Japanse tekst, je houdt je vinger op de het te vertalen woord en je weet de vertaling. Daar had je tot nu toe internet voor nodig. Maar vanaf nu werkt dat zelfs offline, wat gezien de hoge data-roamingtarieven in Japan extra prettig is.

Je moet wel via de app (Android of iOS) een bestandje downloaden, zodat je offline Word Lens kan vertalen. Probeer je Japans naar Nederlands te vertalen, dan lukt dat niet met Word Lens. De Japanse Word Lens vertaalt alleen instant naar het Engels.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore