Tech

Ajax opent eigen trainingsruimte voor eSports

10 februari 2017 13:28 Aangepast: 27 april 2018 01:53

Ajax en eMense hebben een 'eRoom' geopend: een digitaal trainingsveld voor de nieuwe eSports-divisie binnen de club.

De E-Divisie is deze week van start gegaan en Ajax laat er geen gras over groeien. Werd onlangs Dani Hagebeuk (Nederlands kampioen FIFA 17) gehaald om te acteren in de E-Divisie namens de Amsterdamse club, deze week werd de Ajax eRoom officieel geopend. Vanaf deze plek gaan FIFA17-spelers Hagebeuk en Koen Weijland wekelijks live-content creëren voor social media, de eigen Ajax-kanalen en de streamingdienst Twitch. De Ajax eRoom is gesitueerd op trainingscomplex de Toekomst. Het esports-bedrijf eMense is als producerende partij verantwoordelijk voor de technische invulling van de ruimte en geeft ondersteuning bij de wekelijkse producties.

De voetbalclub gaat content met eSporters, fans en (jeugd)spelers van Ajax maken. "Zo kunnen we op een leuke manier interactie creëren en fans aan ons binden. Met de techniek die er nu staat kunnen we kwalitatief hoogstaande livestreams uitzenden, wat past binnen onze mediastrategie" zegt Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax. Camiel Slingerland, director events van eMense, vult aan: “Wij hebben samen met Ajax een plan van aanpak opgezet en de eRoom voorzien van de laatste technieken zodat ze niet alleen vanuit de eRoom content on-demand kunnen streamen, maar ook content real-time kunnen bewerken." 

De officiële aftrap vond gisteren plaats. De eSporters van Ajax openden deze week de eRoom middels een livestream, die hier is terug te kijken. Na vier wedstrijdrondes  gaat Ajax aan kop in de E-divisie, gevolgd door Heracles en Excelsior. Dit weekend lees je meer over eSports in Nederland op Bright.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van