Ga naar de inhoud
Tech

Nederlandse armband voor 'aanraken op afstand' scoort op Kickstarter

Met de Hey-armband stuur je iets wat lijkt op een fysieke aanraking naar je partner. Het moet intiemer voelen dan een simpele trilling.

Veel smartwatches en andere wearables kunnen al trillingen afgeven, maar die worden vooral gebruikt voor notificaties van nieuwe berichten of telefoongesprekken. Apple probeerde gebruikers hun hartslag te laten sturen op afstand, met kleine trillingen, maar dat bleek een flop. De Nederlandse startup Hey doet een nieuwe poging met een wearable voor een intieme vorm van communicatie met gevoel. De Hey-armband geeft in plaats van een mechanische trilling het gevoel alsof je zacht wordt geknepen, aldus de makers.  

De armband laat je zo'n aanraking versturen als je hem op twee punten aanraakt. Zo laat je je geliefde weten dat je aan hem of haar denkt, zonder dat je je smartphone hoeft te pakken om een berichtje te typen. De armband is via Bluetooth gekoppeld aan een smartphone-app. De Nederlandse makers hebben de Hey-bracelet maandag op Kickstarter gezet. Slim, want rond Valentijnsdag slaat het aan. Er is al 68.000 euro binnen gekomen, met nog 36 dagen te gaan om het doel van 125.000 euro te halen.

De Hey-armband is alleen in sets met twee stuks beschikbaar. Er is een versie voor mannen (zwart en antraciet) en vrouwen (wit en roségoud). Een set armbanden kost momenteel 83 euro op Kickstarter. De levering zou in augustus plaats moeten vinden.