Tech

Nieuwe Zelda-game krijgt betaalde uitbreiding

14 februari 2017 19:55 Aangepast: 14 februari 2017 20:13

Nintendo maakte nooit echt gebruik van de betaalde Season Pass. Maar de nieuwe Zelda-game krijgt voor het eerst aanvullende content.

Season Passes of betaalde downloadable content bij games zijn al jaren in zwang. Bijna alle grote uitgevers maken er gebruik van, behalve Nintendo. Die hanteert wel downloadable content maar mondjesmaat. Voor de nieuwe Zelda-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild gaat het roer om. Vanaf het moment dat de game op 3 maart wordt gelanceerd, tegelijk met de Nintendo Switch, kunnen spelers direct een uitbreidingspas aanschaffen voor 19,99 euro. Deze pas geeft toegang tot twee nieuwe aanvullende contentpakketten die later dit jaar beschikbaar komen en eentje die direct van kracht is. Direct na de aankoop verschijnen er drie nieuwe schatkisten in het Great Plateau-gebied van de game. 

Nieuwe content

Eén van deze schatkisten bevat een shirt met een Nintendo Switch-logo dat je Link tijdens zijn avontuur kan laten dragen en alleen verkrijgbaar is via de uitbreidingspas. De andere twee schatkisten bevatten waardevolle voorwerpen. Het eerst daarop volgende contentpakket verschijnt in de zomer en bevat de Cave of Trials-uitdaging, een extra lastige moeilijkheidsgraad en een nieuwe feature voor de in-game plattegrond. Het laatste contentpakket verschijnt rond de feestdagen en introduceert een nieuwe kerker en een nieuw origineel verhaallijn.

De Uitbreidingspas is verkrijgbaar voor zowel de Nintendo Switch- als de Wii U-versie van de game en zijn identiek. De digitale pakketjes zijn niet apart verkrijgbaar.​ Nintendo’s ontwikkelaar Eiji Aonuma, de vaste producer van de serie, geeft in onderstaande video nog wat toelichting. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van