Tech

‘Apple presenteert in maart 10,5 inch iPad Pro’

21 februari 2017 11:15 Aangepast: 27 april 2018 01:22

Apple zou in maart een event houden waarbij een 10,5 inch iPad Pro wordt gepresenteerd, een rode iPhone 7 en een nieuwe iPhone SE.

De nieuwe iPad Pro zou met zijn schermformaat van 10,5 inch tussen de bestaande Pro-modellen met schermen van 9,7 en 12,3 inch invallen, meldt het Japanse Mac Otakara. Omdat de schermranden van het nieuwe model veel smaller zijn, is het apparaat ondanks zijn grotere scherm even groot als de 9,7 inch iPad Pro. De 9,7 inch en 12,3 inch iPad Pro-modellen zouden ook een update krijgen, vermoedelijk alleen intern met snellere chips.

Ook de 7,9 inch iPad Mini zou een update krijgen waarmee het apparaat meer gelijk wordt getrokken met de Pro-modellen. Zo zou de iPad Mini ook vier speakers krijgen, twee op beide korte kanten. Ook krijgt het kleinere exemplaar een TrueTone-scherm dat kleuren aanpast aan het omgevingslicht, en een Smart Connector voor het aansluiten van covers met ingebouwd toetsenbord. Het is niet duidelijk of die vernieuwde iPad Mini dan iPad Mini Pro gaat heten.

Ook zou Apple tijdens de presentatie twee iPhones een kleine opfrisbeurt geven. Zo zou een verder ongewijzigde iPhone SE een versie met 128 GB opslagruimte krijgen. Daarnaast zouden de iPhone 7 en 7 Plus in een rode variant verschijnen, net als een nieuwe rode Apple Watch-polsband. Wellicht vallen die nieuwe kleuren onder de vlag van Product Red, het goede doel waarbij de opbrengst speciale rode uitvoeringen van producten ten goede komt aan onderzoek naar aids.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van