Tech

Pebble was een koopje voor Fitbit

23 februari 2017 10:06 Aangepast: 27 april 2018 01:22

Fitbit heeft 23 miljoen dollar neergeteld voor de overname van Pebble. Een lagere prijs dan menigeen dacht.

Hoewel de twee partijen de overnameprijs aanvankelijk niet bekendmaakten, circuleerden er in de media wel bedragen die aanmerkelijk hoger waren: variërend van 34 tot 40 miljoen dollar. Met de publicatie van zijn kwartaalcijfers heeft Fitbit een einde gemaakt aan de speculatie: de werkelijke overnamesom bedroeg slechts 23 miljoen. Het is onwaarschijnlijk dat dat bedrag hoger is dan de schulden die Pebble in zijn vijfjarig bestaan heeft gemaakt, stelt The Verge.

Pebble werd in 2012 bekend door een succesvolle Kickstarter-campagne. Daarmee zette het bedrijf de smartwatch op de kaart. Pebble kreeg echter al snel concurrentie van andere partijen, zoals Apple. Ondanks de lancering van nieuwe smartwatches met nieuwe functionaliteiten kwam Pebble die klap nooit helemaal te boven.

Geen nieuwe Pebble-smartwatches

Fitbit nam Pebble in december over. Het bedrijf deed dat vooral vanwege Pebble’s patenten en kennis. Daarmee hoopt Fitbit de eigen fitnesstrackers en horloges te verbeteren. Fitbit zal geen nieuwe smartwatches uitbrengen onder de naam Pebble. Wel heeft het bedrijf beloofd om alles in het werk te stellen om de Pebble-software en -diensten gedurende 2017 te blijven laten werken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore