Tech

Apple lost probleem uitvallende iPhones 'grotendeels' op

24 februari 2017 12:01 Aangepast: 27 april 2018 01:22

iOS 10.2.1 lost 'grotendeels' een bug op waardoor iPhone 6(S)-toestellen konden uitvallen.

De bug zat in de laatste versies van iOS en zorgde ervoor dat gebruikers met een iPhone 6, 6 Plus 6S en 6S Plus hun toestel plotseling zagen uitvallen. Vaak helpt dan alleen het aansluiten aan een oplader om het toestel weer aan te zetten, ook al is de accu nog niet leeg.

Volgens Apple zorgt een oplossing in iOS 10.2.1 er bij de meeste gebruikers voor dat de bug niet meer optreedt. Bij iPhone 6S-gebruikers is het aantal uitvallen met ruim 80 procent verminderd, bij iPhone 6-eigenaren met meer dan 70 procent, zegt Apple tegen TechCrunch. Zo’n 50 procent van alle iOS-gebruikers heeft die meest recente versie van iOS geïnstalleerd.

Opnieuw opstarten

De nieuwste update voor iOS voegt ook de mogelijkheid toe om opnieuw op te starten zonder dat een lader aangesloten hoeft te worden, mocht een toestel toch onverhoopt uitvallen. Apple wijst erop dat het uitvallen van de toestellen geen gevaar oplevert, hoewel het volgens het bedrijf wel erg vervelend is.

De iPhone 7 heeft geen last van de uitvalproblemen. Wel hadden sommige exemplaren van het toestel eind vorig jaar vergelijkbare problemen, maar dat lag aan de batterij. Ook de iPhone 6S heeft in sommige gevallen een probleem met de accu. Voor die toestellen heeft Apple vorig jaar een vervangingsprogramma opgezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van