Tech

Nieuwe Samsung Galaxy S8 duikt op in gelekte video

27 februari 2017 14:44 Aangepast: 27 april 2018 01:22

De Galaxy S8 is opgedoken in een gelekte video, terwijl de presentatie pas eind maart plaatsvindt.

Samsung kondigt dit jaar geen nieuwe Galaxy S-telefoon aan op het Mobile World Congress. De afgelopen jaren deed de Zuid-Koreaanse fabrikant dat wel op (net voor) het MWC. Dit keer geen Samsung Galaxy S8, maar wel andere producten en een teaser voor 'de nieuwe Galaxy' met een kort filmpje.

De website Slashleak heeft echter wel een filmpje van het vermeende toestel in handen. De video komt van een gebruiker van de Chinese sociale website Weibo en lijkt zowel een Galaxy S8 als de grotere S8 Plus te tonen.

In de teaser van Samsung hint het bedrijf duidelijk naar een telefoon waarvan je de randen bijna niet meer ziet. Dat zien we terug in het gehaaste Chinese filmpje, al zit er een hoesje om de toestellen heen. Verder kun je, als je goed kijkt, zien dat er een koptelefoonaansluiting op zit en dat de fysieke homeknop ontbreekt. De vingerafdrukscanner is in het filmpje op de achterkant te zien, naast de camera.

Naast de camera op de voorzijde is overigens nog een lens te zien. Naar verluidt is dat de irisscanner. Daarmee kan een gebruiker zijn telefoon ontgrendelen door een scan van zijn iris te maken. We hebben al eens de vijf hardnekkigste geruchten over de Galaxy S8 op een rij gezet, dat artikel lees je hier.

Kijk onze livestream op Mobile World Congress terug

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van