Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Beurskoers Snap 44 procent hoger na eerste dag

02 maart 2017 22:37 Aangepast: 27 april 2018 00:51

Na de eerste beursdag staat het aandeel van Snapchats moederbedrijf Snap op 24,51 dollar: 44 procent boven de koers bij de beursgang (17 dollar).

Daarmee is Snap rond 34 miljard dollar waard. De beursgang van Snap is voorlopig een succes, zeker voor beleggers die vooraf hebben ingeschreven. Zo'n goede openingsdag is geen garantie voor succes op de lange termijn. De koers van Twitter steeg op de eerste dag 93 procent in 2013, maar staat momenteel 40 lager dan de koers bij de beursgang. De waardering van Snap is 60 keer de omzet.

Facebook kopieert populaire functie

Het bedrijf waarschuwde beleggers in zijn prospectus indirect voor Facebook, dat één van de belangrijkste functies van de app kopieerde in Instagram, Facebook en WhatsApp: de Stories, met foto's en video's die na 24 uur weer verdwijnen. Mede daardoor is de gebruikersgroei van Snapchat aan het afnemen. Snap heeft naar eigen zeggen dagelijks 158 miljoen gebruikers, dat is bijna de helft meer dan een jaar eerder. Maar in het vierde kwartaal kwam het groeitempo onder de 50 procent uit.

Snap zag de omzet weliswaar verzesvoudigen tot ruim 400 miljoen dollar, maar er wordt nog altijd verlies geleden. Sterker nog, het verlies loopt op, van 372,9 miljoen dollar in 2015 tot 514,6 miljoen dollar afgelopen jaar. Het verlies is daarmee dus groter dan de totale omzet.

Lees ook: Overleeft Snapchat de strijd met Facebook?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore