Tech

Bijna helft Nederlandse huishoudens heeft smart-tv

13 maart 2017 17:25 Aangepast: 27 april 2018 00:51

Het aantal Nederlandse huishoudens met een slimme tv is de afgelopen twee jaar ruim verdubbeld, van 20 naar 48 procent.

De smart tv is in steeds meer Nederlandse huizen te vinden, schrijft Telecompaper op basis van een onderzoek. In het rapport schrijft dat 48 procent van de huishoudens nu zo’n televisie heeft staan. Van alle huishoudens heeft ongeveer de helft ten minste één smart tv die daadwerkelijk op het internet is aangesloten.

Vooral series populair op Netflix 

Netflix is nog steeds de grootste betaalde videodienst in Nederland. Van alle huishoudens in het land heeft 28 procent er een account. De on demand-dienst is volgens Telecompaper vooral populair onder alleenstaande ouders en koppels met kinderen. De laatste groep profiteert met name van de uitgebreide Disney-catalogus. Hoewel Netflix behoorlijk wat films heeft, kijken mensen met name naar de series van de dienst. Dat geeft een meerderheid van de abonnees aan (57 procent). Dit percentage groeide het afgelopen anderhalf jaar. Netflix zet daarom ook meer in op series en eigen producties.

Bright sprak Netflix-ceo Reed Hastings begin deze maand nog. Hij hoopt dat providers afstappen van datalimieten voor mobiel internet, zodat mensen onbeperkt naar videodiensten op hun smartphone kunnen kijken. "Dat moet niet alleen voor Netflix gelden, maar ook voor bijvoorbeeld YouTube of Videoland", zegt hij. "We willen mobiele video zo efficiënt maken dat dit mogelijk wordt."

Meer techvideo's? Subscribe op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van