Tech

Gamestreamingdienst PlayStation Now krijgt ook PS4-games

14 maart 2017 16:02 Aangepast: 27 april 2018 00:51

PlayStation Now, een dienst waarmee je zonder PlayStation toch kan gamen, krijgt dit jaar ook PS4-games in zijn aanbod.

Tot nu toe waren met de dienst alleen PlayStation 3-games te streamen, momenteel 483 titels. Daar komen later dit jaar ook PS4-titels bij, wanneer precies meldt Sony nog niet. De games zijn volgens Sony alleen te spelen op PlayStation 4 en Windows pc’s. PlayStation Now is momenteel ook nog beschikbaar op de PlayStation Vita en verschillende tv’s van Samsung en Sony, maar dat stopt per 15 augustus.

PlayStation Now is het best te vergelijken met diensten als Netflix, maar dan voor PlayStation-games. Abonnees kunnen voor een vast bedrag per maand alle onbeperkt alle games in het aanbod spelen. In tegenstelling tot games die je zelf koopt, hoeven PS Now-titels niet gedownload te worden. In plaats daarvan worden ze afgespeeld op de servers van Sony, en naar de speler gestreamd.

Of het streamen van PlayStation 4-games zwaarder is dan PS3-games en of daarom de PS Vita en smart-tv’s afvallen, is niet bekend. De PlayStation 4-titels komen bovenop het huidige aanbod, waar gebruikers niet meer voor hoeven te betalen. PlayStation Now kost in Nederland 16,99 euro per maand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van