Tech

Philips Hue krijgt eindelijk ook een kleine fitting

17 maart 2017 18:55 Aangepast: 27 april 2018 00:51

Philips Hue-lampen pasten tot nu toe alleen in grote fittingen, maar Philips komt nu ook met Hue-lampen met kleine fitting.

Tot nu toe kon je waarschijnlijk nog niet je hele huis uitrusten met Philips Hue. Plafondlampen en grotere armaturen hebben namelijk vaak de grotere E27-fitting, het formaat waarin Hue en concurrerende slimme lampen tot nu toe voornamelijk beschikbaar zijn, naast opties voor spotjes. Maar kleinere sfeerlichtjes gebruiken vaak de smallere E14-fitting, en daar pasten tot nu toe geen Hue-lampen in.

Dat verandert in april, wanneer Philips de Hue Candle op de markt brengt, met smalle E14-fitting. De Hue-lamp komt net als het huidige Hue-aanbod beschikbaar in twee smaken: een versie met wit licht en een versie die ook 16 miljoen tinten gekleurd licht kan geven. De kleurtemperatuur van beide lampen heeft een bereik van 2200 K tot 6500 K en ze hebben een lichtopbrengst van maximaal 470 lumen, te vergelijken met een gloeilamp van 40 watt.

De White Ambiance met verschillende tinten wit licht kost 34,95 euro, de White & Color Ambiance met zowel wit als gekleurd licht kost 59,95 euro. Volgens Amazon Duitsland wordt de White & Color Ambiance vanaf 10 april geleverd, Philips spreekt over een verkrijgbaarheid in Nederland van eind april. De lampen werken gewoon binnen het bestaande Hue-systeem met de Hue Bridge. Zo kan je eindelijk alle lampen in je huis via Hue bedienen, en hoef je niet niet meer kastjes te duiken op zoek naar snoer-schakelaars. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van