Tech

Apple Clips is een Snapchat-achtige video-app

21 maart 2017 16:35 Aangepast: 27 april 2018 00:51

Apple komt volgende maand met de app Clips, een soort vlotte iMovie waarmee je filmpjes voor sociale media maakt.

Lees ook: Apple lanceert rode iPhone 7 en goedkopere iPad

Apple heeft geen eigen sociaal netwerk, maar wil overduidelijk wel meedoen in de verschuiving van foto’s naar bewerkte filmpjes. De beweging werd ingezet door Snapchat en vervolgens gekaapt door Facebook met Instagram en WhatsApp. Apple wil meedoen met Clips, een video-app voor iOS doe volgende maand verschijnt. Verschillende Amerikaanse media konden de app alvast even uitproberen.

Zoals dat hoort bij een Snapchat-achtige-app neem je beelden op door de record-knop ingedrukt te houden. Onderin beeld staan de clips die je al hebt opgenomen, ook kan je daar eerder opgenomen beelden uit je bibliotheek aan toevoegen. Die clips kan je makkelijk inkorten en van volgorde veranderen. Hoewel de meeste gebruikers korte filmpjes zullen maken, is de app geschikt voor scènes tot maximaal 30 minuten, en video’s van maximaal een uur.

De meest opvallende en unieke functie van Clips is Live Titles. Daarbij wordt automatisch stijlvolle ondertiteling gemaakt van wat er in je video gezegd wordt. Dat werkt in 36 talen, en als de app woorden verkeerd verstaat kan je die zelf aanpassen. De timing van de ondertiteling blijft dan kloppend, ook kan je de stijl van de titels aanpassen.

Ook zitten er speciale soundtracks in Clips, waaronder eentje die door bekende filmcomponist Hans Zimmer is gemaakt. De muziek is zo gemaakt dat hij oneindig naadloos herhaald kan worden, en past zo qua lengte altijd onder video’s. Hoe lang of kort je video ook is, er is altijd een intro, middenstuk en einde. Eenmaal gereed kan je video’s direct exporteren naar apps als YouTube, Vimeo, Facebook en Instagram.

Clips verschijnt ergens in april, dan zal blijken of Apple’s simpele aanpak van een video-edit-app goed uitpakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van