Ga naar de inhoud
Tech

Apple: 'Beats 1 is de grootste radiozender ter wereld'

Apple claimt dat Beats 1 binnen Apple Music nu 'de grootste radiozender ter wereld' is.

Drake’s nieuwe album More Life werd in de eerste week ruim 300 miljoen keer gestreamd op Apple Music. Dat zegt maatschappij Republic Records tegen The Verge. Het album is daarmee vaker gestreamd dan Drake’s vorige genaamd Views, die exclusief op Apple Music stond. Het aantal ligt behoorlijk hoog, zeker gezien de muziekdienst van Apple 'slechts' 20 miljoen gebruikers telt.

Verschillende topmannen van Apple spraken met The Verge. Zij noemen de belangrijkste online radiozender binnen Apple Music, Beats 1, de voornaamste bron van het succes van More Life. Drake werkt nauw samen met Beats 1 en heeft er zijn eigen programma waarin hij vaak nieuwe nummers laat horen.

'Vergelijkbaar met tv-kijkcijfers'

"Het aantal luisteraars van Drake’s radioshow was te vergelijken met kijkcijfers op tv", zegt Jimmy Iovine. Apple zegt dat er geen ander radiostation bestaat met zoveel luistercijfers als Beats 1. Hoeveel waarde we daar aan moeten hechten is de vraag, want Apple brengt geen specifieke luistercijfers uit om zijn claim als 'de grootste radiozender ter wereld' te ondersteunen.

Apples Robert Kondrk vergelijkt de wisselwerking van Apple Music en Beats 1 met een pretpark. Alleen mensen die Apple Music gebruiken kunnen Beats 1 luisteren, net zoals alleen bezoekers van een park in achtbanen kunnen. Volgens Kondrk is het logisch dat je nummers gaat streamen nadat je ze hebt gehoord op de radio. 

Lees ook: Apple Music wordt goedkoper voor Nederlandse studenten

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl