Tech

Musk start bedrijf voor chips in hersenen

28 maart 2017 10:10 Aangepast: 27 april 2018 00:20

Een nieuwe startup, waarvan Elon Musk de oprichter is, wil chips in hersenen implanteren.

De startup heet Neuralink Corp, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal en Musk zou oprichter zijn, of in ieder geval betrokken. Zelf wil hij er voorlopig nog niet zo veel over kwijt.

Wat ze van plan zijn? Microchips implanteren in de hersenen van mensen. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat gedachten kunnen worden gedownload, of geüpload, schrijft de krant. Maar diezelfde technologie heeft ook medische toepassingen: epilepsie of parkinson zouden er wellicht mee genezen kunnen worden. 

Hersenen upgraden

Ook al onthoudt Musk zich nu van elk commentaar, de oprichter van onder meer Tesla en SpaceX heeft al in eerdere interviews aangegeven veel te zien in deze technologie. En wat hem betreft hoeft het zeker niet alleen bij medische toepassingen te blijven. Sterker: onze simpele hersenen upgraden is wat hem betreft een absolute noodzaak. 

Huisdieren van echte robots

Vorig jaar zomer liet Musk al weten dat het volgens hem noodzakelijk is dat de mensheid zichzelf met dit soort technieken verbetert. Doen we dat niet, dan zijn we in no-time de huisdieren van echte robots met kunstmatige intelligentie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore