Tech

Deel van assistent Bixby werkt ook op oudere Samsung-telefoons

03 april 2017 08:55 Aangepast: 27 april 2018 00:20

Samsungs nieuwe spraakassistent Bixby is met een kleine omweg ook op oudere toestellen bruikbaar.

Of Samsung Bixby officieel beschikbaar maakt op de Galaxy S7 en S7 Edge, is nog onbekend. Maar een deel van de dienst werkt op de toestellen, als je de launcher van de S8 erop installeert. Dat vonden mensen op het XDA-Developers forum. Het enige wat je moet doen om Bixby op de S7 te krijgen, is de S8 launcher installeren, de Bixby-apk te installeren en het toestel een keer opnieuw op te starten.

Helemaal zonder horten of stoten werkt Bixby overigens niet op de S7 (en andere toestellen waarop mensen hem aan de praat kregen). De mensen op het forum melden dat niet alle functies het doen. Gebruikers krijgen wel Google Now-achtige kaarten van de assistent te zien, maar andere functies ontbreken. Zo is het niet mogelijk om objecten te herkennen met de camera en om de interface met je stem te bedienen. Daarnaast crasht de assistent bij mensen die hem testten.

Hands-on

De launcher en apk zijn door een forumlid beschikbaar gesteld en zijn niet via Google Play beschikbaar. Mensen die van alle Bixby-functies gebruik willen maken, zullen op de Galaxy S8 moeten wachten. Dat toestel krijgt een speciale knop waarmee Bixby wordt ingeschakeld. De assistent reageert op dit moment alleen op Engelse spraakopdrachten, waarmee je bijvoorbeeld iemand kunt bellen of een zoekopdracht uitvoert op Google. Wij mochten al even aan de slag met een Samsung Galaxy S8 hands-on:

Het is dus niet duidelijk of spraakassistent Bixby uitgebracht wordt voor oudere Samsung-telefoons, maar het lijkt logisch. De Zuid-Koreaanse fabrikant wil Bixby uiteindelijk niet alleen in smartphones, maar ook in andere slimme apparaten in huis stoppen. Denk aan koelkasten en wasmachines van Samsung.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van