Tech

Race-game rond film Cars 3 aangekondigd

05 april 2017 21:29 Aangepast: 27 april 2018 00:20

Een racespel geïnspireerd op Cars 3 van Disney-Pixar verschijnt tegelijk met de film.

Warner Bros en Disney hebben Cars 3: Vol gas voor de winst (Drive to Win) bekendgemaakt. Het is een racespel met de geliefde personages uit de nieuwe Disney-Pixar-film Cars 3. Opvallend: het spel wordt ontwikkeld door Avalanche Software, dat onder Disney in 2016 nog werd gesloten, maar onder Warner Bros weer werd heropend.

De game bevat volgens de makers meer dan 20 aanpasbare personages, waaronder populaire helden uit de Cars-serie, alsook een nieuwe generatie racers. Verder kunnen spelers hun favoriete race-omgevingen kiezen uit een reeks bekende locaties uit de film, zoals Radiator Springs en Florida International Speedway, met meer dan 20 unieke circuits in 13 verschillende locaties.

"Gamers kunnen hun personages vorderen door te trainen en racevaardigheids-tests uit te voeren, waarmee ze nieuwe modi, circuits, personages en nog veel meer kunnen vrijspelen", meldt het persbericht. Je kunt je bekwamen in skills als slippen, turbo, rijden op twee wielen, achteruit rijden en van opzij rammen. 

Miniatuurvoorbeeld

Bij veel gamers gaan al snel de alarmbellen rinkelen als er een licentie-game wordt aangekondigd en Cars 3 is zo'n typische licentie-game. Aan de andere kant gaat het hier om een veel jongere doelgroep dan pak 'em beet Resident Evil of Destiny en was Cars 2: The videogame gewoon een prima familie-vriendelijk racespelletje.

De trailer toont in ieder geval geen grafisch hoogstandje, maar wel weer een hoop potentiële fun:

Lees ook onze game-recensies

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van