Tech

Deze wachtwoordmanager bewaart je data in Nederland

11 april 2017 13:01 Aangepast: 27 april 2018 00:20

Vaulteq is de eerste wachtwoordmanager van Nederlandse makelij: je wachtwoorden worden in Nederland bewaard.

Een wachtwoordmanager als 1Password of Lastpass is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Voor elke site en dienst een ander, sterk wachtwoord is onontbeerlijk, en een wachtwoordmanager om al die wachtwoorden te onthouden, is dan onontbeerlijk. Omdat je je wachtwoorden op meerdere apparaten wilt gebruiken, worden ze online bewaard. Maar hoe veilig zijn ze daar?

Het Nederlandse Vaulteq is een wachtwoordmanager die je gegevens in Nederland opslaat. “Dankzij de kwaliteit van infrastructuur, beveiliging en wetgeving is Nederland één van de beste plekken voor het bewaren van je wachtwoorden”, zegt Vaulteq-mede-oprichter en lead developer Tim Gerrits. Op die manier wil Vaulteq interessant zijn voor Nederlanders en Europeanen. Grote spelers Lastpass en 1Password zitten in respectievelijk de VS en Canada. In Europa was nog geen wachtwoordmanager, en dus was er ook nog geen die aan de Europese privacyregels moest voldoen.

Hackwet

Hoewel de regels in Nederland inderdaad strenger zijn dan die van de VS, is het met de komst van de Nederlandse hackwet nog maar de vraag hoe veilig wachtwoorden hier zijn. Politie en inlichtingendiensten mogen straks op verregaande manieren informatie inwinnen. Vaulteq gebruikt in ieder geval de sterke client side AES 256-bit encryptie en dienst is voorzien van tweestapsverificatie.

Vaulteq is er voor Android en iOS, en biedt ondersteuning voor Chrome, Firefox en Safari. De dienst is een maand gratis te proberen, daarna kost Vaulteq 2,99 euro per maand. Dat is ongeveer net zo duur als 1Password, dat 2,99 dollar per maand kost, maar is wel duurder dan Lastpass, dat 1 dollar per maand vraagt.

Lees ook: Veilig je wachtwoorden bewaren: dit zijn de beste apps

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van