Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'Apple werkt aan sensoren voor diabetespatiënten'

13 april 2017 10:47 Aangepast: 26 april 2018 23:49

Diabetespatiënten kunnen in de toekomst met Apple-producten hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden.

Apple werkt in het geheim met een klein team aan deze nieuwe sensoren, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Sinds vorig jaar gaan geruchten dat Apple werkt aan dergelijke sensoren, nadat het bedrijf uit Cupertino biomedische experts van verschillende grote bedrijven aannam.

Hoe werkt de technologie?

De bloedsuikerspiegel wordt normaal gesproken gemeten door een druppel bloed te prikken. De sensoren van Apple zouden de bloedsuikerspiegel kunnen meten door in contact te staan met de huid en vervolgens licht door de huid te schijnen. De afgelopen vijf jaar heeft Apple naar verluidt aan deze technologie gewerkt.

Volgens twee biomedische onderzoekers is dat een hele prestatie: zij betogen in een rapport uit 2015 dat het enorm moeilijk is om een accurate bloedsuikerspiegel te meten zonder dat de techniek 'ingrijpend' is. 

Apple Watch

Het is nog onduidelijk in welk Apple-product de technologie wordt geïmplementeerd. Het is aannemelijk dat de sensoren aan de Apple Watch worden toegevoegd, omdat het accessoire standaard in contact staat met de huid.

De Apple Watch heeft al een hartslagmeter aan boord en wordt door Apple als gezondheidsaccessoire in de markt gezet. Het bedrijf noemt het horloge 'het ultieme device voor een gezonde levensstijl'.

Google

De sensoren zijn handig voor suikerpatiënten, die elke dag (diabetes type 1) of soms (diabetes type 2) hun bloedsuikerspiegel moeten meten. Door hun waarden te meten weten patiënten of ze insuline moeten spuiten.

Google werkt ook aan technologieën om het bloedsuikerspiegel te meten. Daarvoor gebruikt het een speciale contactlens die de suikerwaarden via het oog meet. Ook werkt het bedrijf aan een sensor in de vorm van een pleister om de bloedsuikerspiegel te meten.

Lees ook: Prijs voor slimme pleister die suikerpatiënt waarschuwt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore