Tech

Amsterdamse studio wint techprijs Meubelbeurs Milaan

14 april 2017 12:32 Aangepast: 26 april 2018 23:49

Het Amsterdamse Formafantasma viel met zijn lichtexperimenten in de prijzen op de designbeurs in Milaan.

De expositie van het Amsterdamse duo Formafantasma was een van de must-see’s op de Meubelbeurs in Milaan afgelopen week. Het werk werd beloond met de Milano Design Award voor Best Tech en de prijs die door de pers werd uitgereikt. In de jury zaten onder meer Nederlander Robert Thiemann van Frame magazine, Marcus Fairs van Dezeen.com en redacteuren van Elle Decor en Monocle.

Wat was er zo bijzonder? In een prachtig pand in de binnenstad van Milaan creëerde het duo de expo Foundation met een serene sfeer, waarin ze de nieuwe lampen voor het designmerk Flos lieten zien. Dat ging veel verder dan de lamp, de aandacht ging naar schaduwen en licht. Uit een minimalistische vloerlamp werd met iridiserend glas een heel kleurenscala aan licht op de muur getoverd. Een minutieus klein armatuur projecteert een bundel op een witte gebogen strip tegen de muur, waaruit een cirkel als schaduw verschijnt. Het was een wonderlijke wereld van lichtexperimenten.

De Italiaanse heren Andrea Trimarchi (1983) en Simone Farresin (1980) vormen Studio Formafantasma. Na de Design Academy in Eindhoven vestigden ze hun designstudio in Amsterdam, van waaruit ze steeds prachtig vormgegeven en tot de verbeelding sprekende objecten toveren. 

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van