Tech

Kaars die maar niet kleiner wordt

30 april 2017 13:36 Aangepast: 26 april 2018 23:49

De slimme kandelaar Lunedot drupt niet en brandt bijna niet op. Dankzij een drukveer en een magneet.

De Lunedot is kaars en kandelaar in één, met vernuftige techniek er aan toegevoegd. Lunedot is een stalen huls in de vorm van een kaars met daarin een drukveer. Je steekt een echte kaars in de huls en schroeft die met de veer erin vast. Dat zorgt ervoor dat de kaars naarmate hij opbrandt naar boven wordt gedrukt en je nooit een lelijk opgebrand stompje op tafel hebt staan. Dat systeem zag je eerder in de horeca als lampkaars of veerkaars, maar had dan een afzichtelijk of heel generiek design. Lunedot geeft het systeem een update en is te koop in 17 kleuren.

Kaarsrecht dankzij magneet

Dan zit er onderop de kaars een magneet. Daarmee klik je de huls met kaars op een stalen basisplaat. Die basis is er in drie maten, want omdat je met een magneet werkt heb je de mogelijkheid om meerdere kaarsen te plaatsen op de plekken die jij mooi vindt. Eén uit het midden, of een hele bos op een grote plaat. Maar die magneet is er niet alleen voor de looks. Hij zorgt dat je de huls letterlijk kaarsrecht neerzet.

"Dat maakt dat de kaars superzuinig brandt, want uit het lood staan betekent lekken en dat is verlies van brandstof", legt maker Lieke van den Akker-van Dijk uit. "De kaarsen die in de huls passen zijn goed voor 10 branduren, waar ter vergelijking een kaars van de Hema tot 4 uur komt. “Dat kan door extra goede paraffine en een goed lont te gebruiken."

De Lunedot-kandelaar kost 35 euro, onderplaten zijn er van 10 tot 229 euro. Daar dien je dan wel die extra lang brandende maar vooral passende kaarsen bij te kopen.

Van Dijk presenteerde haar kandelaars op de toonaangevende meubelbeurs in Milaan. Daar werd ze direct gespot door de grand dame van het Italiaanse design Rosanna Orlandi. Je kunt in haar galerie in Milaan een Lunedot kopen, of gewoon bij Van Dijk in Vreeland.  

Miniatuurvoorbeeld


Miniatuurvoorbeeld

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van