Tech

'Hacker heeft nog 36 tv-series en films in handen'

01 mei 2017 11:01 Aangepast: 26 april 2018 23:49

De hacker of hackersgroep die het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black online zette, claimt nog meer series en films in bezit te hebben.

TheDarkOverlord, zoals de groep of persoon zich noemt, gaf de website DataBreaches.net een lijst met films en series die het van producent Larson Studios zou hebben gestolen. Naast Orange Is The New Black, waarvan het nieuwe seizoen dit weekend werd gelekt, staan in de lijst nog 36 andere titels, waaronder NCIS Los Angeles (CBS), It's Always Sunny in Philadelphia (FX) en New Girl (Fox). Ook de film XXX: Return of Xander Cage en de inmiddels verschenen Netflix-serie Bill Nye Saves the World worden genoemd.

Hacker wil geld zien

Het is niet duidelijk of TheDarkOverlord echt alle series in handen heeft. Het doel is in elk geval wel bekend: de hacker wil geld zien. Netflix kreeg bericht dat het moet betalen, omdat afleveringen anders illegaal online gepubliceerd worden. In het geval van Orange Is The New Black bleek dat dreigement in elk geval niet uit de lucht.

Politie ingeschakeld

De zenders waarop de series te zien zijn, wilden niet reageren, schrijft Variety. Netflix gaf wel een statement uit. "We zijn op de hoogte van de situatie. Er is ingebroken bij een producent van verschillende grote tv-studio's en de politie is ingeschakeld."

TheDarkOverlord zal naar verwachting proberen om slachtoffers te chanteren. Netflix en Larson Studios hebben er in elk geval geen gehoor aan gegeven. Hoe meer titels van de lijst er op tv verschijnen, des te minder de buit van de hacker waard is. Dat neemt niet weg dat Netflix en andere studio's hun beveiliging zouden moeten opvoeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van