Tech

Mega-investering in Ocean Cleanup voor schone zeeën

04 mei 2017 12:31 Aangepast: 26 april 2018 23:18

The Ocean Cleanup van de 22-jarige Boyan Slat heeft een extra investering gekregen van 21,7 miljoen dollar.

The Ocean Cleanup hoopt nu in het najaar te kunnen beginnen met een grote proef in de Stille Oceaan om de plastic soep op te ruimen. In totaal staat de teller nu op 31,5 miljoen dollar aan donaties sinds 2013. Dat is genoeg om op grote schaal te gaan testen met de revolutionaire technologie om plastic uit de oceanen te vissen.

Benioff en Thiel

Het nieuw opgehaalde geld komt voornamelijk van Marc en Lynne Benioff en een anonieme donateur, schrijft het bedrijf. Marc Benioff is een Amerikaanse internetmiljardair die bekend werd van zijn bedrijf Salesforce. Ook de omstreden miljardair Peter Thiel en het Nederlandse bedrijf DSM dragen onder andere een steentje bij.

The Ocean Cleanup werkt al sinds 2014 aan een speciale technologie om de wereldzeeën grote hoeveelheden drijvend plastic te verlossen. Het systeem dat Slat en zijn bedrijf hebben ontwikkeld bestaat in feite uit een gigantische drijvende muur in de zee.

Stroming doet het werk

Het idee is dat als je die op de juiste plek in de oceaan legt, de stroming ervoor zorgt dat het plastic daar vanzelf in wordt opgevangen. Volgens de modellen van het bedrijf zou een opstelling met een spanne van in totaal 100 kilometer binnen 10 jaar de helft van al het plastic kunnen opvangen.

Op 11 mei worden de precieze plannen van The Ocean Cleanup bekendgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van