Tech

IKEA's slimme lampen werken straks met Siri, Alexa en Google Assistant

23 mei 2017 22:40 Aangepast: 26 april 2018 22:47

De slimme lampen van IKEA worden handiger: ze krijgen ondersteuning voor de spraakassistenten Siri, Alexa en Google Assistant.

IKEA heeft sinds kort ook zijn eigen slimme lampen. Hoewel die regelmatig uitverkocht zijn, misten de TRÅDFRI-lampen nog één belangrijke functie om de strijd met Philips Hue echt aan te gaan. De lampen van IKEA zijn namelijk enkel met de eigen app te bedienen, waar veel andere slimme lampen ook met andere diensten zijn aan te sturen.

Dat verandert later dit jaar, als de TRÅDFRI-lampen ondersteuning krijgen voor Apple Homekit, Amazon Alexa en Google Assistant. IKEA zegt de ondersteuning in de zomer en de herfst toe te voegen, maar zegt niet welk platform als eerste aan de beurt is.

Apple Homekit is al langer beschikbaar en werkt ook in het Nederlands in combinatie met Siri. Ook zijn Homekit-gadgets te bedienen met de Woning-app op iOS. Google Assistant is sinds kort beschikbaar op zowel Android als iOS, maar werkt vooralsnog enkel in het Engels. Producten met Amazon Alexa zijn in Nederland officieel nog niet verkrijgbaar. De IKEA TRÅDFRI-set kost 84,95 euro.

Volg ook het Bright Youtube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van