Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Nieuwe mini-drone van DJI landt op je hand

25 mei 2017 14:27 Aangepast: 26 april 2018 22:47

De kleine DJI Spark-drone landt dankzij gezichtsherkenning op de hand van de juiste persoon. Hij is ook met gebaren te bedienen.

De nieuwe DJI Spark is woensdagavond aangekondigd en is de goedkoopste drone van het Chinese merk tot nu toe. De mini-quadcopter maakt full-hd-video's en weegt maar 275 gram. Een mechanische gimbal moet het beeld stabiel houden, optische beeldstabilisatie ontbreekt.

De mini-drone is behalve met een app ook met gebaren te besturen, bijvoorbeeld voor het maken van selfies. Doordat hij gebruikers aan hun gezichten herkent, kan de Spark op de hand van de juiste persoon landen. De Spark kan ook volgens een ingesteld patroon vliegen, zoals in een cirkel om een bepaald voorwerp.

De DJI Spark is vanaf 15 juni te koop voor 599 euro. Een bundel met de drone, een extra accu, opvouwbare propellers en een afstandsbediening kost 799 euro.

Marktleider

DJI is de leider op de dronemarkt. In de VS had het Chinese merk vorig jaar volgens schattingen een marktaandeel van 36 procent, gevolgd door 3D Robotics (19 procent) en Parrot en Yuneec (beide 7 procent). 

Bekijk ook onze recente videoreview van de opvouwbare DJI-drone Mavic Pro:

Binnenkort volgt onze review van de DJI Spark. Niet missen? Volg ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore