Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Met Minecraft kun je straks samen spelen op meerdere systemen

12 juni 2017 13:31 Aangepast: 26 april 2018 22:16

Minecraft krijgt mooiere graphics in 4K en spelers op pc, Xbox, Nintendo Switch en telefoons en tablets kunnen straks samen spelen.

Microsoft maakte dat bekend tijdens zijn persconferentie op gamebeurs E3 waar ook de nieuwe Xbox One X werd gepresenteerd. Die console kan games volledig in 4K afspelen, en dus krijgt Minecraft een facelift. Het Super Duper Graphics pack maakt de blokkerige game een stuk fraaier met mooiere textures en vooral nieuwe effecten zoals mooier licht, mist en veel realistischer water. Misschien een vreemde combinatie, maar ziet de game er stukken mooier en toch herkenbaar uit.

Ook is het straks dus mogelijk om Minecraft met veel meer vrienden te spelen, ongeacht welk systeem. Spelers op pc, Xbox, Nintendo Switch en telefoons en tablets kunnen straks allemaal op dezelfde server spelen. Alleen Sony doet niet mee, dus voor PS4-spelers blijft het alleen mogelijk om met andere PS4-spelers in dezelfde wereld te spelen.

Voor pc-spelers is dat samen spelen trouwens alleen mogelijk met de Windows 10-versie van Minecraft. De ‘klassieke’ Minecraft-versie, met ondersteuning voor mods, doet niet mee aan de Better Together-update. De update wordt deze zomer doorgevoerd, en is best belangrijk voor Minecraft. Aangezien de game ook voor educatieve doeleinden wordt ingezet, kunnen kinderen straks met hun klasgenoten in dezelfde wereld spelen en leren, of dat nu via iPad, Xbox of schoolcomputer is.

Volg Bright op Facebook en YouTube voor meer vanaf gamebeurs E3 in LA de komende dagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore